SUBSCRIBE for VIP ACCESS

#weworksafe

Op 13 december was het weer zover, nieuwe maatregelen waardoor veel sectors opnieuw moesten sluiten. Dit creëerde een nog grotere put voor vele zaken, waardoor waarschijnlijk een groot cijfer van faillisementen zal ontstaan na deze pandemie.

2 weken geleden leerden 5 schoonheidsspecialistes elkaar kennen via facebook. Samen hebben ze elke dag tot stukken in de nacht gewerkt om zowel deze optocht tot stand te brengen als zowel de bijeenkomst met premier Alexander De Croo voor te bereiden. Dit alles gebeurde met de ondersteuning van de Beauty Federatie, maar deze optocht gaat niet enkel over de zelfstandigen in de beauty sector. Ook de barbiers, kappers, tattooshops, horecazaken, fitness centrums, wellness, en zo veel meer sectoren die momenteel gesloten zijn, wat volgens wat ons (onder meer de facebookgroep van ‘red de zelfstandigen‘ ) onterecht is, betreft deze optocht.

Red de zelfstandigen

Aangezien ikzelf zelfstandige ben als schoonheidsspecialiste en niet akkoord ga met de manier waarop bepaalde maatregelen worden genomen en worden overgebracht, kon ik niets anders dan mijn intuïtie volgen en meedoen!

Ik ga er helemaal mee akkoord dat dit virus gevaarlijk is voor een bepaald percentage aan mensen en dat wij als burger waakzaam moeten zijn voor zowel onszelf als voor anderen. Het is elk onze plicht om zorg te dragen voor onszelf maar zeker nu in deze tijden ook voor de ander. Dit wil niet zeggen dat bepaalde sectoren telkens voorrang mogen krijgen op andere, en die andere dan maar een heel schaar bedrag aan ondersteuning krijgen (Dit bedrag is echt schrijnend!). Dit wil ook niet zeggen dat wij als burger om de andere te helpen een ‘klik’ mentaliteit moeten aankweken.

 

#weworksafe

Op deze manier gaat het Belgische burgerschap alleen maar verder uit elkaar groeien, en Belgen zijn al zo op zichzelf gesteld. Naar mijn inzien zouden we beter elk onze sterktes gebruiken in deze situatie om elkaar te helpen in plaats van elkaar tegen te werken door te klikken.

Denk eens terug aan uw kindertijd, in de kleuterklas bijvoorbeeld. Dan moest je er zelfs niet aan denken om te klikken want de juf wijste je op jouw fouten. Klikken is niet mooi, klikken is lelijk. Nu zijn we volwassen en horen we het juiste voorbeeld te tonen. Als volwassene is dat klikken nog steeds niet mooi, nog steeds lelijk, en daarbij sta jij als voorbeeld voor die kinderen!

Wat als wij samen, in wisselwerking en met volle transparantie, naar oplossingen zoeken om de zaken WEL open te kunnen houden, zodat veel zaken NIET failliet zullen gaan. Om de cijfers te doen dalen omdat de ziekenhuizen nu eenmaal niet voldoende capaciteit hebben om mensen in nood met machines te beademen. Oplossingen waarbij we onze sterktes benutten waardoor ook het onderwijs nog steeds kan open blijven. Oplossingen waarbij we constructief samen werken om de economie draaiende te houden, om niemand te benadelen.

Oplossingen waarbij we geleerd hebben uit de fouten die al in het verleden gebeurd zijn (bv. honderden jaren geleden). Als we er in het verleden al doorgesparteld zijn, dan zou dit nu nog beter moeten lukken, zeker met de kennis die we momenteel hebben en de technologie die ons hierin kan ondersteunen.

 

Wat denk jij hierover? Hoe sta jij in deze situatie?

Reageer hieronder en hopelijk kunnen we een constructief gesprek aangaan! 💛

 

#weworksafe

 

 

Onthou dat deze blog opgesteld is om te informeren, bij te leren en openlijk uw mening te duiden. Dit is geen media kanaal om uw perspectief op een negatieve manier over te brengen naar anderen toe en anderen negatief te bekritiseren over hun perspectief. Indien u dit wel doet, zal uw respons niet gepubliceerd of verwijderd worden.

Share: